Ester Martínez (Barcelona, 1976)

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (1999).

Màster en Psicoteràpia Integradora Humanista per l’Institut Erich Fromm de Psicologia Humanista de Barcelona (2001-2003).

Formada en el mateix institut en Focusing (2005), Psicologia Existencial (2006), Psicologia Transpersonal (2009) i Mindfulness (2010).

Durant molts anys, vaig desenvolupar la meva pràctica professional en el camp de les drogodependències, la prevenció, l’educació per a la salut i la promoció de la salut comunitària treballant per l’Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), Creu Roja Joventut, l’Institut d’Assistència psicològica i psiquiàtrica Mensalus i el Departament de Salut Pública de l’ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

També he impartit formacions per a la Fundació Peres Tarrés,  l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, Calafell i Arenys de Munt, Creu Roja Barcelona, l’INCAVOL, el  Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, les Plataformes d’Educació Social dels Salesians, l’ICO i d’altres entitats de l’àmbit social, sanitari i educatiu.

Atès el meu creixent interès en prevenir la neurosi i promoure la salut integral de les persones, el meu camí ha anat ampliant-se i contemplant el treball amb infants, adolescents, pares, mares i educadors. Per aquest motiu, durant els últims anys m’he especialitzat en temes d’educació i criança, realitzant un Postgrau en Gestalt infantil i adolescents (Institut Integratiu, 2012-2013) i formant-me en Teràpia Infantil Gestàltica amb Loretta Cornejo i el seu equip (Gestalt Barcelona, 2012), i en vincles vitals amb Evânia Reichert (taller impartit el desembre del 2011 a Barcelona).

Des de 2013 col·laboro amb el programa Créixer en Família del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Compromesa des de fa més de 15 anys amb el meu propi procés de creixement personal, destaco el treball psicoterapèutic realitzat amb Ana Dalía García, Ana Gimeno-Bayón i Cristina Dicuzzo, així com el procés Hoffman de la Quadrinitat, la pràctica de Hatha ioga i el Sistema de Centres d’Energia, entre d’altres experiències vitals que m’han enriquit enormement com a persona. Actualment, continuo aprofundint en el treball psico-espiritual acompanyada d’en Bogar Nagaraj.

Fascinada pels efectes del treball psico-corporal experimentats en primera persona durant 4 anys decideixo formar-me com a instructora del Sistema de Centres d’Energia amb la Patricia Ríos (2016-2018). Actualment, tinc la sort de poder fer d’assistent a la nova formació d’instructores del SCE (promoció 2018-20).

Avui dia, compagino la meva feina com a acompanyant de l’espai familiar de Ciutat Vella amb la pràctica psicoterapèutica i la docència, i condueixo grups de moviment expressiu i correctiu (terapia corporal de Centres d’Energia).